Lokalne inspekcije da rade efikasno

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović zatražila je od svih inspekcijskih službi lokalnih samouprava da svoj posao rade stručno i efikasno.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.08.2014.

10:51

Default images

Mihajlović je od svih inspekcijskih službi lokalnih samouprava koje obavljaju poslove iz resora Ministarstva da ukažu na postojeće i potencijalne probleme u radu, kako bi im Ministarstvo pomoglo da njihov rad bude kvalitetniji i efikasniji.

"Da bismo mogli da govorimo o sprovodjenju zakona u bilo kom resoru, neophodan je stručan i efikasan rad inspekcijskih službi. Ovo Ministarstvo će u budućnosti insistirati na odgovornosti i vrednovati rad inspekcijskih službi. Stoga vas podsećamo da, pored prava koja inspekcijske službe imaju, još je važnija njihova odgovornost", navela je potpredsednica Vlade u pismu upućenom lokalnim samoupravama.

Od lokalnih samouprava je, kako je saopštilo resorno ministarstvo, zatraženo i da dostave pregled inspekcijskih aktivnosti u 2013. i 2014. godini, koji obuhvata broj izvršenih redovnih i vanrednih inspekcijskih nadzora, broj izdatih rešenja, kao i broj inspektora.

Na osnovu prikupljenih podataka, republičke inspekcije u nadležnosti Ministarstva intenziviraće terenske kontrole i u tom poslu tesno će sarađivati sa lokalnim inspekcijskim službama u u cilju efikasnije primene zakona i pojačavanja inspekcijskog nadzora na čitavoj teritoriji Srbije, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: