"Nema prepakivanja robe za Rusiju"

Ministarstvo trgovine nema prijava da je bilo konkretnih slučajeva reeksporta robe iz Evropske unije na tržište Rusije preko Srbije, kaže ministar Rasim Ljajić.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.08.2014.

10:12

Default images

Povodom informacija pojedinih medija da je ruska inspekcija Ministarstva poljoprivrede objavila da je bilo pokušaja da se hrana iz Evropske unije uveze u Rusiju preko takozvane treće strane i pored sankcija, a među njima je i Srbija, ministar trgovine kaže da nema konkretnih slučajeva, ali i da je ranije govorio da će pokušaja biti.

"Pojačali smo kontrole na granici i carini, kao i kontrole fitosanitarne inspekcije", rekao je Ljajić i dodao da se prati tok robe koja ulazi u Srbiju kako bi se sprečio reeksport.

Ljajić je ranije rekao da Srbija ne sme da dozvoli nikakvu vrstu zloupotreba reeksporta, ne sme da se dogodi da zbog nečjih trista do četiri stotine tona izvezenih jabuka ugrozimo, recimo, izvoz 150.000 tona tog voća, koliko bismo mogli da izvezemo u ovoj godini.

Da bismo sprečili takvu situaciju dodatno će biti angažovana naša carina, a proizvodači i izvoznici koji budu pokušali da prevarom dođu do zarade biće najoštrije sankcionisani, istakao je tada Ljajić.

Inače, ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević-Bošković razgovaraće danas u Moskvi sa resornim ministrom Nikolajem Fjodorovim Vasiljevičem o mogućnosti povećanja izvoza i plasmana srpskih poljoprivrednih proizvoda na rusko tržište.

Bogosavljević Bošković će, kako je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede, pre

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: