Ministarka lobira za nas u Moskvi

Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković sastaće se sutra u Moskvi sa ministrom poljoprivrede Rusije Nikolajem Fjodorovim.

Izvor: Beta

Sreda, 20.08.2014.

13:31

Default images

Kako je najavilo je srpsko ministarstvo, tema razgovora biće mogućnost povećanja izvoza i plasmana poljoprivrednih proizvoda iz Srbije na tržište Ruske Federacije.

Bogosavljević Bošković predložiće ruskoj strani ubrzavanje procedure odobravanja objekata za izvoz svinjskog mesa i mlečnih proizvoda.

U srpskoj delegaciji biće i pomoćnica ministra Milanka Davidović, šef kabineta ministarstva Andrej Bojić, direktor Uprave za zaštitu bilja Nebojša Milosavljević, načelnica Odeljenja veterinarske inspekcije Sanja Čelebićanin, savetnik premijera za poljoprivredu Dragan Glamočić, predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić, i samostalni savetnika u Centru za bilateralnu saradnju (odeljenje za Rusku Federaciju) Privredne komore Srbije Dejan Delić.

Srpsku delegaciju će pored ministra poljoprivrede Rusije dočekati i predstavnici Federalne službe za veterinarsku i fitosanitarnu inspekciju i Departmana za međunarodnu saradnju.

Moskva je pre dve sedmice uvela jednogodišnju zabranu uvoza poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz zemalja koje su uvele sankcije Rusiji zbog ukrajinske krize.

Na spisku zabranjenih proizvoda koji podležu sankcijama nalazi se roba iz SAD, EU, Kanade, Australije i Norveške.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: