Kolubara preuzima 1399 radnika

Rudarski basen "Kolubara" preuzeće 1.399 radnika preduzeća "Kolubara usluge", a potpisivanje ugovora o radu sa njima počinje danas.

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2014.

13:17

Default images

Direktor rudarskog basena "Kolubara" Milorad Grčić je, na konferenciji za novinare u Lazarevcu, istakao da su ti radnici u prethodnih tri do 10 godina, sticajem raznih okolnosti, bili angažovani preko izdvojenog preduzeća "Kolubara usluge".

Oni su, kako je naveo, godinama radili najteže poslove i to za manje plate u odnosu na radnike koji su u stalnom radnom odnosu u "Kolubari". Angažovanje radnika preko preduzeća "Kolubara usluge" koštalo je više Rudarski basen i EPS nego da su oni bili direktno zaposleni u "Kolubari", precizirao je Grčić i dodao da je preuzimanje tih radnika jeftinije za taj rudnik a bolje za radnike.

Radnici koji će preći u RB "Kolubaru" su bravari, električari, planir-majstori, pomoćni radnici, rukovaoci stanice...

Grčić je istakao da se krenulo u realizaciju ovog posla zahvaljujući dogovoru sa premijerom Aleksandrom Vučićem koji je ranije posetio "Kolubaru", i koji je upoznat sa tim pitanjem.

On se zahvalio svim radnicima koji rade u proizvodnji uglja u "Kolubari" na tome što godinama doprinose održanju stabilnosti energetskog sistema zemlje.

Direktor "Kolubare" je dodao da rudniku uvek nedostaje proizvodnih radnika, da će posebno biti potrebno još takvih ljudi kada proradi kop "Tamnava-Zapadno polje", iz kojeg se nakon poplave sada ispumpava voda.

Prema njegovim rečima, u "Kolubari" je sada angažovano direktno i indirektno na poslovima proizvodnje uglja oko 10.000 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: