BG ukida skoro sve popuste za vrtić

Grad Beograd usvojio jo nov Pravilnik o regresiranju, kojim se ukida većina osnova za regresiranje boravka dece u beogradskim vrtićima.

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2014.

11:46

Default images

Po novom pravilniku, više neće važiti popust od 20 odsto po detetu kada dvoje i više dece boravi u vrtiću, već će taj popust važiti samo za drugo dete.

Takođe, ukida se popust od 10 odsto za kupovinu prvog stana, kao i popust u istom odnosu za podstanare.

Neće važiti ni popust od 20 odsto za umanjenje prihoda porodici s detetom obolelim od bolesti kao što su: kongenitalne malformacije, deformiteti i hromozomske abnormalnosti, bolesti mišićno-koštanog sistema i vezivnog tkiva, duševni poremećaji i poremećaji ponašanja, bolesti nervnog sistema, bolesti cirkularnog sistema, neoplazme i dr., nezavisno od toga da li to dete koristi usluge predškolske ustanove.

Ukida se i popust od 50 odsto za prvo i drugo dete za roditelje koji imaju trojke, četvorke i duple blizance.

Takođe, pravo na umanjenje troškova može se ostvariti samo po jednom od osnova koji je najpovoljniji za korisnika usluga.

Rešenja doneta prema prethodnom Pravilniku važe do kraja isteka roka rešenja.

Na sajtu Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu je istaknut Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja prava na regresiranje troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi, a na sajtu Službenog lista grada Beograda je istaknut Pravilnik o izmenama i dopunama pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja prava na regresiranje troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

215 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: