Sertić: Da dignemo privredu na noge

Predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić izjavio je da će kao ministar privrede raditi u najboljem interesu srpske privrede i države.

Izvor: B92

Utorak, 19.08.2014.

13:07

Default images

Premijer Aleksandar Vučić predložio je Sertića za ministra privrede.

Sertić je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima naveo da ukoliko ga parlament izabere za ministra privrede, kao ključne aktivnosti u radu vidi izgradnju što povoljnijeg i podsticajnijeg ambijenta za poslovanje i investiranje.

Jedan od prioriteta je i sprovođenje reformi u svim segmentima u nadležnosti ministarstva i rešavanje ključnih problema sa kojima se privreda godinama suočava, "da bi njeno zdravo jezgro i onaj deo koji se može postaviti na noge podigao efikasnost, upošljavao što veći broj ljudi i postao što konkurentniji u utakmici na međunarodnom tržištu koja nas čeka u toku i nakon procesa evropskih integracija", naveo je Sertić.

"Zahvalan sam premijeru Vučiću na ukazanom poverenju da u ovom reformskom periodu vodim jedno od ključnih ministarstava za ekonomiju Srbije", naveo je Sertić u izjavi.

Skupština Srbije konstatovala je 4. avgusta ostavku Dušana Vujovića na funkciju ministra privrede i istog dana izabrala ga za ministra finansija.

Vujović je ostavku podneo zbog imenovanja na funkciju ministra finansija, pošto je prethodni ministar finansija Lazar Krstić 12. jula podneo ostavku, koja mu je u skupštini konstatovana tri dana kasnije.

Posle ostavke Vujovića, premijer Vučić imao je rok od dve nedelje da predloži novog ministra.

Naime, prema Zakonu o Vladi, premijer je dužan da Skupštini Srbije predloži izbor novog ministra u roku od 15 dana od prestanka mandata prethodnog ministra, a novi ministar bira se većinom glasova od ukupnog broja narodnih poslanika. Zakonom o vladi nije preciziran rok u kojem bi skupština trebalo da izabere novog ministra.

Željko Sertić je na dužnosti predsednika Privredne komore Srbije od marta prošle godine.

Sertić je dugogodišnji privrednik iz Novog Sada i diplomirani menadžer.

Od 2010. direktor je preduzeća "Konrad" (visokogradnja, završni radovi u građevinarstvu, uređenje enterijera).

U periodu od 2006. do 2010. godine bio je direktor preduzeća "Foreks" iz Beograda (proizvodnja, unutrašnja trgovina i spoljnotrgovinski poslovi), od 2000-2006 izvršni direktor firme "Magma".

Bio je suosnivač preduzeća "Gotrex" iz Beča, kao i "Gotra" iz Novog Sada.

Član je SNS. Govori engleski jezik. Član je borda direktora Evrokomore, a bio je proglašen i za najboljeg menadžera jugoistočne i srednje Evrope.

Rođen je u Sečnju 1967. Osnovnu i srednju školu završio je u Novom Sadu. Diplomirao je na Fakultetu za poslovno-industrijski menadžment Univerziteta Union u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

177 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: