Srpski studenti otišli u Huavej

Studenti informaciono-komunikacionih tehnologija univerziteta u Srbiji otputovali su na tronedeljno stručno usavršavanje u Kinu.

Izvor: Tanjug

Subota, 16.08.2014.

14:18

Default images

Studenti su otpustovali u okviru projekta kompanije Huawei "Telecom Seeds for the Future".

Studenti, njih 10, će sa kolegama iz sveta stručnu praksu obaviti u Senženu, jednom od najvećih svetskih centara za razvoj i istraživanje kompanije Huawei.

Najpre će posetiti Peking, pekinški Univerzitet za jezik i kulturu, gde će završiti kurs kineskog jezika i upoznati se sa istočnjačkim običajima, a sve troškove puta i boravka obezbeđuje kompanija Huawei.

Potom će u Ssenženu imati stručnu praksu, dok će na samom kraju posetiti i Hong Kong.

Generalni direktor kompanije Huawei Srbija Džek Vei je kazao da je kompanija osmislila i pokrenula projekat "Telecom Seeds for the Future" s namerom da mladim i talentovanim studentima IT iz celog sveta pruži priliku da steknu stručnu praksu u jednom od 16 razvojno-istraživačkih centara kompanije.

Program je osmišljen s osnovnim ciljem da premosti razliku između teorijskog znanja i prakse i budućim inženjerima IKT pruži iskustvo rada u struci", dodao je Vei.

U internacionalnom projektu stručnog usavršavanja koji kompanija Huawei realizuje već godinama unazad, do sada su učestvovale stotine studenata iz više od 20 zemalja, a od ove godine programu se prvi put priključuju i studenti iz Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: