Kinezi spremni za autoput do Srbije

Kineska kompanija CRBC spremna je da odmah, pošto Eksim banka odobri kredit, počne izgradnju autoputa od Bara do granice sa Srbijom.

Izvor: Beta

Petak, 15.08.2014.

16:25

Default images

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović, koji je u poseti Kini, danas je razgovarao s predstavnicima kompanije CRBC. Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, pregovori o kreditu za gradnju prve deonice crnogorskog autoputa su u završnoj fazi.

Čim ugovor o kreditu bude potpisan, počeće radovi na izgradnji deonice od Smokovca kod Podgorice do Mateseva, u pravcu Kolašina.

Vujanović je posetio veliko brodogradilište Jinlig, u kome se grade dva broda za potrebe kompanije "Barska plovidba". Jedan brod će, kako je najavljeno, Crnoj Gori biti predat krajem avgusta, a drugi u septembru.

Brodovi su rađeni po najvišim standardima i vrhunskog su kvalieta, obavestili su Kinezi predsednika Crne Gore. Sa Vujanovićem u Kini boravi i ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: