Veći od Koka - Kole i Meka zajedno

Nije tajna da većina Eplovih prihoda dolazi od prodaje ajfona.

Izvor: Poslovni dnevnik

Četvrtak, 14.08.2014.

15:13

Default images

Tokom zadnjeg tromesečja 53 odsto od 37, 4 milijarde dolara prihoda došlo je od strane kultnog pametnog telefona.

Takvu zlatnu koku bi mnogi želeli da imaju u svojim redovima, a neki iako imaju veliki prihod, dobit im i dalje pada. Ipak, to nije slučaj kada govorimo o Eplu. Njegova finansijska slika je vrlo stabilna ili bi slobodno mogli reći - i više nego zdrava.

Neki analitičari su tražili da Epl spusti cene zbog povećanja tržišnog udela, međutim dobili su vrlo oštar odgovor da je takav potez za budale.

Oni igraju na kartu kvaliteta, kultnog statusa i viših cena. Znaju jako dobro da većina korisnika želi biti deo tog ekskluzivnog kluba i da je za to spremna izdvojiti puno "zelembaća" .

Kada se upoređuju prihodi s drugim multinacionalnim kompanijama onda se može videti koliko je Epl zaista jak. Zanimljivo je da Epl ima prihoda koliko imaju Koka-Kola i Mekdonalds zajedno. Onda možete shvatiti o kakvom se tu divu radi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: