Rusi obnavljaju prugu Beograd - Bar

Predstavnici kompanije ruskih želeleznica RŽD Internešnal i Saobraćajnoj instituta CIP potpisali su ugovor vredan oko milion evra.

Izvor: B92

Sreda, 13.08.2014.

19:25

Default images

Ugovor se odnosi na izvođenje projektno-istraživačkih radova i pripremu tehničke dokumentacije za obnovu pruge Beograd - Bar, na delu od Resnika do Valjeva.

Reč je Aneksu 4 ugovora o realizaciji ruskog kredita od 800 miliona dolara namenjenih srpskim železnicama, a koji predviđa obnovu cele barske pruge kroz Srbiju, saopštila je kompanija RŽD Internešnal, koja će realizovati železničke projekte u Srbiji.

Generalni direktor Saobraćajnog instituta CIP, Milutin Ignjatović, rekao je Tanjugu da je CIP danas ugovorio prvu deonicu od Resnika do Valjeva u dužini od 77 kilometara i najavio da će do marta biti završeni projektno-istraživački radovi i predata dokumentacija.

Ignjatović je dodao da je vrednost ugovora oko milion evra, i da će u narednom periodu ta ruska kompanija ugovarati sa CIP-om pripremu dokumentacije i za druge deonice pruge Beograd - Bar kroz Srbiju.

CIP će raditi na projektovanju deonice Resnik-Valjevo, koja je deo međunarodnog transportnog Koridora 11.

Kako je saopštio RŽD Internešnal, potpisivanje odgovarajućeg Aneksa 4 planirano je za kraj 2015. godine, posle završetka projektnih radova i prolaska tehničke kontrole.

Ugovor o izvođenju radova na izgradnji objekata železničke infrastrukture u Srbiji je bio potpisan u okviru sporazuma između Vlade Ruske Federacije i Vlade Srbije za ruski državni izvozni kredita u visini od 800 miliona dolara, a ukupna vrednost će, sa učešćem Srbije, iznositi 941 milion dolara, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: