Uskoro i ugovor za Bar - Boljare

Očekuje se da će se vrlo brzo stvoriti uslovi za zaključenje ugovora o finansiranju prioritetne deonice autoputa Bar-Boljari.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.08.2014.

20:16

Default images

Ministar finansija Crne Gore Radoje Žugić primio je novog ambasadora Kine u Podgorici Cui Ziveia a tokom razgovora je izraženo očekivanje da će se vrlo brzo stvoriti uslovi za zaključenje ugovora o finansiranju prioritetne deonice autoputa Bar-Boljari.

Novi kineski ambasador u Crnoj Gori izrazio je spremnost da da svoj doprinos kako bi se što skorije stvorile pretpostavke za početak realizacije ovog značajnog infrastrukturnog projekta.

Ministar Žugić i kineski ambasador su se saglasili u oceni da, osim u oblasti infrastrukture, postoji ogroman potencijal za dalje jačanje ekonomske saradnje Crne Gore i Kine.

Ambasador Zivei je upoznao Žugića, kako prenosi Televizija Crne Gore, da se određeni broj kineskih kompanija interesuje za investiranje u oblasti energetike i prehrambene industrije.

Takođe je bilo reči o potrebi bolje iskorišćenosti potencijala za saradnju u oblasti turizma i ideji uvođenja čarter letova iz Kine za Crnu Goru za viskoplatežne goste. Žugić i Zivei razgovarali su i o pripremi predstojeće posete predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića Kini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: