Na Koridorima radi oko 3.500 ljudi

Na izgradnji Koridora 10 i 11 u proseku je dnevno angažovano oko 3.500 ljudi, rekao je državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva Dejan Trifunović.

Izvor: B92

Utorak, 05.08.2014.

17:35

Default images

Trifunović je u okviru kontrola izvođenja radova na vitalnim gradilištima u Srbiji obišao gradilišta na Koridoru 10 od Dimitrovgrada do Niša i izjavio da je na celom Koridoru 10 završeno više od 40 posto radova, saopštilo je Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Tokom kontrole izrazio je zadovoljstvo dinamikom izgradnje tunela kod Dimitrovgrada, ali i zabrinutost jer bugarska firma "Trejs" kasni sa početkom radova na deonici koju je "nasledila" nakon bankrotstva "Alpine" i koja je dobrim delom već završena.

"Kao što je potpredsednik Vlade i resorni ministar Zorana Mihajlović najavila, predstavnici Ministarstva su svakih 10 dana na svim važnim gradilištima tamo gde je država investitor. Danas smo sa misijom Svetske banke u redovnoj poseti ovom delu deonice E80, istočnog kraka Koridora 10 gde sagledavamo napredak radova", naveo je Trifunović.

On je kazao da je deonica teška, da je ovde "bolji" deo Koridora 10, gde radovi intenzivnije napreduju.

"Konkretno, na tunelu 'Progon' dužine 1.100 metara stepen radova je 86 posto, radovi napreduju i trebalo bi da bude završen u oktobru. Vrednost ove deonice je preko 43 miliona evra, računajući oba tunela koja se grade. Imali smo problema prilikom miniranja u maju, ali je ta situacija uspešno prevaziđena i inspekcija je na vreme reagovala", rekao je Trifunović.

Sa druge strane, prema njegovim rečima, uočeno je da na obilaznici oko Dimitrovgrada ima deonica gde se kasni sa radovima. Tu je raskinut ugovor sa "Alpinom" i izabran je novi izvođač radova-bugarska kompanija "Trejs".

"Nažalost, na početku smo avgusta, oni su izabrani u julu, još nisu dostavili dinamiku radova, nisu dali bankarske garancije. Čekaćemo do 11. avgusta da vidimo šta se dešava, s obzirom na to da je 65 posto radova na obilaznici izvedeno. Mi možemo da polovinom naredne godine imamo puni završetak pa s toga ne bi želeli da gubimo građevinsku sezonu", kazao je Trifunović i dodao su problemi uočeni i na deonici Prosek-Crvena.

Prema njegovim rečima, ta deonica dužine 22,5 kilometara potpuno je spremna za asfaltiranje, a ta situacija mora se rešavati zajedno sa preduzećem ''Koridori Srbije'' i to u toku avgusta, imajući u vidu da je u jeku građevinska sezona i da je nedopustivo da se ne radi, zbog nekih problema koje imaju izvođači radova.

Trifunović je naglasio da je prilikom obilaska deonice Čiflik-Staničenje ustanovljeno da radnika nije bilo, i da će sa nadzornim organom biti ustanovljeno zašto se na deonici od 12,5 kilometara ne radi, uzimajući u obzir i povoljne vremenske uslove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: