Vlada danas ni slovo o Milanu Beku

Vlada Srbije na današnjoj sednici nije donela odluku o tome da biznismen Milan Beko bude postavljen na čelo Železnica Srbije niti je to pitanje razmatrala.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 31.07.2014.

14:30

Default images

To je novinarima izjavila potpredsednica vlade Zorana Mihajlović posle sednice.

"Kao predsednik Kadrovske komisije nisam dobila nikakav predlog ni za Beka ni za bilo kojeg drugog čoveka koji treba da vodi Železnice ili neko drugo javno preduzeće", rekla je Mihajlović .

Kako je rekla, "niti je postojao takav predlog, niti se o tome razgovaralo na vladi".

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture rekla je da je na današnjoj sednici vlade usvojeno sve ono što je po pitanju državnih preduzeća dogovoreno na svečanoj sednici u Nišu, 28. jula, ali ništa mimo toga.

"Kao predsednik Kadrovske komisije nikakav predlog nisam dobila i kao član vlade kažem da nijednog trenutka nismo o tome govorili", istakla je Mihajlović.

Potpredsednica vlade je rekla da ne vidi razlog zašto bi ona komentarisala "bilo šta što govori neko ko nije član vlade".

"Sve ono što je bilo na sednici vlade u Nišu sada je kroz Kadrovsku komisiju prošlo i gospodin Krsto Lipovac je postavljen za direktora Agencije za bezbednost saobraćaja", odgovorila je ona na pitanje novinara.

Vlada Srbije razrešila je vršioce dužnosti direktora Državne lutrije Srbije, Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije i direktora Agencije za bezbednost saobraćaja, objavljeno je juče u najnovijem broju "Službenog glasnika".

Branimir Božović razrešen je dužnosti v.d direktora Državne lutrije Srbije, a Milanu Živanoviću prestala je dužnost v.d. direktora Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije.

Stojadinu Jovanoviću prestala je dužnost direktora Agencije za bezbednost saobraćaja, sa 28. julom zbog podnošenja ostavke, a na njegovo mesto vlada je imenovala Krstu Lipovca koji će dužnost v.d. direktora Agenicje obavljati najduže šest meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: