Posle 25 godina: "ORA nije fora"

Posle tačno četvrt veka, u Kraljevu će se od 3. do 12. avgusta ponovo održati omladinska radna akcija - ORA "Kraljevo 2014".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 31.07.2014.

14:20

Default images

Radna akcija će biti nalik na dobrovoljne omladinske radne akcije koje su svojevremeno postojale u SFRJ.

Pod duhovitim sloganom "ORA nije fora", pedeset mladih brigadira, od kojih 20 iz Slovenije, 20 iz Kraljeva i 10 iz Makedonije i još nekih gradova Srbije, radiće na otklanjanju posledica majske poplave.

Uređivaće se korita reke Ravanice i Gledićke reke, popravljati nekategorisani putevi u selima podno Gledićkih planina, kao i sanacija oštećenja na još desetak lokacija u Kraljevu i okolini.

Ovo je zajednička inicijativa predsednika Skupštine grada Kraljeva Sretena Jovanovića i župana Maribora Andreja Fištraveca. Na ovaj način afirmišemo prave vrednosti, humanost i solidarnost demonstriramo na delu, i nadamo se da će naš primer slediti i ostali gradovi širom Srbije”, rekao je danas Tomislav Ilić, gradonačelnik Kraljeva.

Brigadiri će biti smešteni u Domu učenika Šumarske škole. Predviđeni su brojni kulturni i zabavni sadržaji, posete kraljevačkim kulturnim institucijama, kao i jednodnevni izlet do manastira Studenice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: