Mali: Karta najjeftinija u regionu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je da će u naredne dve sedmice biti raspisana javna nabavka za video nadzor u vozilima javnog gradskog prevoza.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 31.07.2014.

13:33

Default images

Gradonačelnik je podsetio da će od sutra moći da se koristi dnevna karta, čija je cena 280 dinara.

Mali je novinarima, nakon obilaska pogona GSP "Beograd" za tehnički pregled trolejbusa na Dorćolu, rekao da je reč o javnoj nabavci u vrednosti od 125 miliona dinara.

"Na osnovu usvojenog budžeta javna nabavka u iznosu od 125 miliona dinara je spremna i u roku od dve nedelje, očekujem da će GSP krenuti sa tom nabavkom čime ćemo ispuniti obećanje i doprineti sigurnosti i vozača i putnika", rekao je Mali.

Govoreći o dnevnoj karti, on je rekao da je na osnovu velikog broja zahteva od strane korisnika, odlučeno da ona bude uvedena.

Gradonačelnik je podsetio da pojedinačna karta košta 73 dinara i da istraživanja pokazuju da se osoba koja kupuje dnevnu kartu u proseku vozi šest puta u toku 24 sata, što pokazuje da je cena dnevne karte napravljena konkurentno.

Mali je objasnio da će putnicima u tom slučaju biti jeftinije da kupe jednu dnevnu kartu, nego šest pojedinačnih.

"Kada smo upoređivali cenu dnevne karte u odnosu na okruženje, Zagreb, Budimpeštu i Sofiju, gledali smo da bude jeftinija, što i jeste", rekao je Mali i dodao da je dnevna karta posebno pogodna za turiste i one koji dolaze na jedan dan u Beograd.

Govoreći o pogonu GSP-a koji je obišao, Mali je rekao da je omogućen tehnički pregled trolejbusa u prostorijama GSP sa najnovijom opremom i u hali koja je posebno napravljena samo za takva vozila.

"Ovo je prvi put da će GSP sam moći da radi tehničke preglede trolejbusa, da će raditi sa svojom opremom i radnom snagom. To su kvalitetni ljudi sa iskustvom i time ćemo poboljšati, ne samo sigurnost vozila, nego ćemo tehničke preglede jeftinije, brže i efikasnije", zaključio je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: