Stigao ugovor: Prokop za 18 meseci

Kompanije Železnice Srbije i Energoprojekt Holding potpisale su ugovor o nastavku izgradnje železničke stanice Prokop.

Izvor: Tanjug

Sreda, 30.07.2014.

15:29

Default images

Izgradnja Prokopa se finansira iz kuvajtskog kredita u iznosu od blizu 26 miliona evra, a radovi će početi najkasnije za oko 30 dana, sa rokom završetka radova za 18 meseci.

Ugovor su potpisali generalni direktori Energoprojekt Holdinga i Železnica Srbije, Vladimir Milovanović i Dragoljub Simonović.

"Što se tiče Energoprojekta, mi smo potpuno spremni, sledi po potpisu ugovora i ispunjenje formalnih uslova, koji su predviđeni da traju do 30 dana i ja stičem utisak da je želja 'Železnice', a svakako i Energoprojekta, da se u što kraćem periodu završe sve te formalno pravne stvari i da se praktično otpočne sa radovima", rekao je Milovanović posle ceremonije potpisivanja ugovora. Milovanović je rekao da su članovi konzorcijuma, koji predvodi Energorprojekt, potpuno spremni’ - "ko zapeta puška" - da započnu radove, jer imaju i tehničku dokumentaciju i potrebnu opremu.

"Mislim da nema ni jedna ni tehnička, ni neka druga nepoznata koja bi ovaj projekat sprečila da bude završen u ugovorenom roku, a biću neskroman ako kažem, da bih ja lično voleo da to bude u kraćem roku", naglasio je Milovanović, komentarišući ugovoreni rok za izvođenje prve faze radova na Prokopu od 18 meseci.

Milovanović je podsetio da Energoprojekt radi na Prokopu u prekidima još od 1996. godine, naglašavajući da je pobeda Energoprojekta na tenderu za Prokop samo kruna nastavka angažovanja te najevće građevinske kompanije u Srbiji, na konačnoj realizaciji ovog za Beograd i za Srbiju važnog projekta.

"Za 18 meseci, od uvođenja izvođača u gradiliste, imaćemo železničku stanicu modernu, savremeno opremljenu, sa svim pristupnim putevima, peronima, prugama, TT uređajima, navigacijom putnika kroz navođenje informativnog centra, trafo stanica, i svega onoga što čini normalan život svakog našeg građanina da se ugodno, prijatno i bezbedno oseća na ovom delu pruge", kazao je Simonović.

Kroz stanicu Prokop, kada bude završena, prolaziće vozovi iz Evrope, dakle sa severa Srbije ka jugu naše zemlje i sa juga ka Evropi, bez obzira da li su to međunarodni vozovi, putnički vozovi ili BG vozovi, naveo je Simonović i dodao da će kroz tu stanicu biti vrlo velika frekvencija putnika, tako da će njihove bezbednost biti na visokom nivou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: