Arapi stižu, tema je "BG na vodi"

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da bi u septembru trebalo da bude predstavljen prostorni plan za "Beograd na vodi", koji će biti na javnom uvidu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 29.07.2014.

12:55

Default images

Mali je, na prijemu za predstavnike 12 srpskih firmi koje su učestvovale u rekonstrukciji zgrade Beogradske zadruge, najavio da će od 1. avgusta početi aktivnije da se radi na rešavanju pravno-imovinskih problema na prostoru koji će obuhvatiti "Beograd na vodi".

Kako je naveo, danas i sutra će biti održani sastanci sa predstavnicima arapskih investitora, kompanije "Igl hils" oko urbanizma i planskih dokumenata.

"Očekujem da ćemo u septembru izaći sa prostornim planom koji će biti dat na javni uvid za komentare. Urbanizam i priprema planskih dokumenata idu svojim tokom", rekao je Mali.

On je precizirao i da će se od 1. avgusta aktivnije raditi na uklanjanju nelegalnih objekata u Savskom amfiteatru, navodeći da ih je do danas uklonjeno četiri, kao i da nadležne službe rade svoj posao u toj oblasti.

"Od 1. avgusta krenućemo uklanjanje naredna tri objekta i polako radimo sve neophodne stvari da bi se stvorili preduslovi da se projekat "Beograd na vodi" realizuje i da se krene u izgradnju na proleće sledeće godine", rekao je Mali.

Gradonačelnik je naveo da je do danas uklonjeno 13 kilometara pruge sa prostora Savskog amfiteatra, dok je, govoreći o renoviranoj zgradi Beogradske zadruge, rekao da ju je od otvaranje, pre oko mesec dana, posetilo više od 20.000 građana, koji su želeli da vide ne samo renovirano zdanje u Karađorđevoj ulici, nego i kako izgleda projekat "Beograd na vodi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

126 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: