Delta: Teško vreme, dobri rezultati

Kompanija Delta holding planira u drugoj polovini godine da počne realizaciju investicija, čija je ukupna vrednost 200 miliona evra.

Izvor: B92

Utorak, 29.07.2014.

10:11

Default images

Delta holding je, kako se navodi u saopštenju kompanije, za prvih šest meseci ove godine ostvario dobre rezultate, uprkos teškim uslovima poslovanja za celokupnu srpsku privredu.

To se ogleda u operativnom profitu pre oporezivanja od 2,7 milijarde dinara, 18 odsto većem u odnosu na isti period prošle godine i ostvarenom ukupnom prometu od 27 milijardi dinara.

U istom periodu, zabeležen je i skoro dvostruko veći izvoz u odnosu na isti period 2013. godine. Rastu izvoza, pored prometa žitarica, najveći doprinos dao je izvoz mesa i prerađevina, navodi Delta.

Kompanija je u budžet Srbije, po osnovu direktnih i indirektnih poreza, uplatila 5,83 milijardi dinara.

Što se tiče investicija, u saopštenju se navodi da je u prvih šest meseci započeta izgradnja druge hladnjače na imanju Podunavlje u Čelarevu i izgradnja novog Deltinog distributivnog centra u Staroj Pazovi. "Kada distributivni centar bude završen, krajem januara 2015, to će značiti i otvaranje 400 novih radnih mesta".

Delta holding saopštava i da su u prvom polugođu 2014. za društveno odgovorno poslovanje izdvojili milion evra, od čega su direktne donacije 90 odsto. Pola miliona evra izdvojeno je za pomoć u sanaciji katastrofalnih majskih poplava u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: