"Hoćemo tržišnu cenu - svima isto"

Malinari iz zapadne Srbije u sredu će početi protest jer nije postignut dogovor proizvođača maline i hladnjačara o izjednačavanju cene ovog voća u celoj zemlji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.07.2014.

08:18

Default images

Predsednik arljskog udruženja "Vilamet" Dragan Bogdanović kaže da će "Savez srpske maline" i ostala udruženja malinara 30. jula održati jednočasovni protest upozorenja u svim gradovima zapadne Srbije sa početkom u pet do dvanaest.

"To ćemo učiniti jer je cena maline niska na našem području. Otkupljivači su ovo voće u Mačvanskom i Kolubarskom okrugu plaćali od 190 do 230 dinara, a nama 150 dinara, što je narušavanje tržišne ekonomije", rekao je Bogdanović.

Oni će, kako je istakao, zahtevati dugoročno rešenje problema sa kojima se suočava malinarstvo u smislu izvesnosti proizvodnje ove kulture, od koje, prema njegovim rečima, živi ceo region.

Bogdanović je dodao da će se na protestima zakazanim za sredu doneti odluka o njihovoj eventualnoj radikalizaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: