Petlja Orlovača kasni bar 2 meseca

Rok za izgradnju petlje Orlovača je istekao, a ta saobraćajnica najranije će biti završena sa dva meseca zakašnjenja - do septembra.

Izvor: Novosti

Nedelja, 27.07.2014.

13:47

Default images

Planirano je da za devet meseci majstori na petlji Orlovača završe radove na denivelisanoj raskrsnici tipa „detelina“ i izgrade poluprofil desne strane auto--puta u dužini od kilometar sa kompletnom infrastrukturom.

U toku je izgradnja dela petlje Orlovača, koji prolazi ispod Ibarske magistrale i vodi ka tunelu Straževica. Bageri su isprtili put, a na trasi su sada valjci koji ravnaju i sabijaju zamljanu podlogu posutu peskom i šljunkom. Skoro čitavom dužinom urađen je noseći sloj buduće saobraćajnice, postavljeni su odvodi i urađena betonska rigola sa desne strane, dok će između dva pravca biti urađena zemljana bankina. Trup saobraćajnice je završen, pa je ponegde urađen i prvi sloj asfalta. Dužina trase na kojoj neimari rade je oko 900 metara, a očekuje se da će ova deonica biti gotova do septembra.

Zbog povezivanja nove deonice sa postojećim putem planirana je potpuna obustava saobraćaja na delu obilaznice, u smeru od tunela Straževica prema Ibarskoj magistrali. Vozila će u suprotnom smeru ka Bubanj potoku nesmetano moći da saobraćaju.

Prema prvim najavama, zatvaranje je planirano od ponedeljka. Izmenjeni režim će biti na snazi naredne tri sedmice, do 18. avgusta. Po završetku radova na pomenutoj deonici, trebalo bi da bude nastavljena izgradnja ostalih delova petlje, polukružnih pristupa Ibarskoj magistrali sa obilaznice i obrnuto.

S obzirom na pomenute radove, na Ibarskoj magistrali od Orlovače do skretanja za Železnik postavljena je privremena signalizacija radi poboljšanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Ugovor sa izvođačem radova za izgradnju petlji Orlovača i Petlovo brdo potpisan je 23. jula 2013. godine. Posao je dobio austrijski „Štrabag“ koji je dostavio najpovoljniju ponudu od šest miliona evra, a radovi će se finansirati iz zajma Evropske investicione banke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: