Gugl nemilice "usisava"kompanije

Američki tehnološki gigant Gugl je u prvoj polovini ove godine potrošio tri puta više sredstava na akvizicije nego u istom periodu 2013.

Izvor: B92

Nedelja, 27.07.2014.

11:35

Default images

Taj najveći svetski oglašivač na internetu je u februaru potrošio 3,2 milijarde dolara za kompaniju koja proizvodi termostate, Nest Labs, u nastojanju da proširi svoje usluge, javlja njujorška agencija Blumberg.

Takođe, u prvih šest meseci 2014. godine potrošio je i dodatnih milijardu dolara na druge akvizicije, što je ukupno gledajući znatno više od 1,3 milijarde Guglovih investicija iz istog perioda prošle godine.

Iz podataka za 2014. izuzet je ugovor od preko milijardu dolara, koliko je Gugl najavio da će platiti za kompaniju koja proizvodi kućne kamere Dropkem i provajdera satelitskih usluga Skajboks imidžing, budući da te transakcije nisu okončane u prvoj polovini godine.

Kako ocenjuje Blumberg, Guglovi troškovi za preuzimanje drugih kompanija neprestano rastu, jer taj internet gigant nastoji da unapredi svoju glavnu delatnost oglašivača, ali i da se proširi na neka nova tržišta poput mobilnih uređaja, telekomunikacija i samoupravljajućih automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: