“Osposobiti niški aerodrom što pre“

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović zatražila je da se niškom aerodromu "Konstantin Veliki" što pre obezbede uslovi za komercijalne letove.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.07.2014.

16:22

Default images

To bi, prema njenim rečima, trebalo da se izvede u saradnji sa beogradskim aerodromom "Nikola Tesla", Direktoratom civilnog vazduhoplovstva i Kontrolom letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA).

Mihajlovićeva je danas razgovarala u vladi sa delegacijama grada Niša i opštine Kanjiža o realizaciji infrastrukturnih i ostalih projekata, kao i o problemima sa kojima se suočavaju ove lokalne samouprave, saopštilo je ministarstvo.

U razgovoru sa gradonačelnikom Niša Zoranom Perišićem posebna pažnja posvećena je ponovnom uspostavljanju redovnog vazdušnog saobraćaja sa aerodroma "Konstantin Veliki".

Predstavnici Niša istakli da postoji interesovanje pojedinih inostranih "loukost" kompanija za uvođenje redovnih komercijalnih letova sa tog aerodroma, a kao problem su istakli nepostojanje adekvatnih tehničkih uslova.

Mihajlovićeva je zadužila saradnike da iznađu konkretna rešenja kako bi aerodrom u Nišu što pre bio stavljen u komercijalnu funkciju.

Ministarka je od rukovodstva grada Niša zatražila da što pre dostavi kompletirane zahteve za proglašenje javnog interesa za eksproprijaciju preostalih parcela kako bi se obezbedili infrastrukturni uslovi neophodni za izgradnju fabrike Džonson elektrik (Johnson Electric) u ovom gradu.

Na sastanku je između ostalog razgovarano i o nasleđenom problemu oko izgradnje socijalnih stanova za porodice čije su kuće stradale usled klizišta, kao i o elektrifikaciji pruge kroz grad Niš.

Na sastanku sa predsednikom opštine Kanjiža Mihaljem Bimbom, i njegovim saradnicima, posebna pažnja posvećena je održavanju i revitalizaciji putne mreže.

Predstavnici ministarstva istakli su da se očekuje da će u narednom periodu državni putevi drugog reda biti vraćeni u nadležnost Puteva Srbije, što će omogućiti značajniji uticaj ministarstva kako bi te saobraćajnice ubuduće bile bolje održavane.

Što se tiče izgradnje kanalizacione mreže predstavnicima Kanjiže je sugerisano da konkurišu za sredstva iz IPA fondova i Nemačke razvojne banke (KfW).

Osim toga razgovarano je i o unapređenju bezbednosti na pružnim prelazima na pruzi Kanjiža-Horgoš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: