NS: Na Detelinari neće nove zgrade

Građani naselja Detelinara u Novom Sadu apelovali su na gradsku vlast da ne dozvoli izgradnju novih zgrada u njihovom naselju.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.07.2014.

15:39

Default images

Stanovnici Detelinare tvrde da bi izgradnjom novih zgrada bila smanjena "ionako oskudna zelena površina".

Kako piše u apelu stanovnika Detelinare, novosadsko Javno preduzeče "Urbanizam" u tom naselju planira da izgradi više zgrada, a na uštrb igrališta, parka i drveća.

Građani navode da je Novi Sad "pun neprodatih stanova", i apeluju na nadležne da se problem nedostatka stanova reši "humanije i odgovornije", drugačijom raspodelom, a ne izgradnjom novih.

"Mi sumnjamo da će novim stanovima biti zadovoljni stanari, jer se oni koji već žive ovde suočavaju sa nedostatkom parkinga i skučenim prostorom za život, pa će tako i oni koji će se doseliti u ovaj kraj biti nezadovoljni", piše u apelu građana.

Dodaje se da "spektakl koji političari prave služi isključivo njihovoj promociji i te da njihov rad odavno ne odgovara potrebama društva", jer su stanovnici ovog dela Novog Sada već izgubili park na kome je prvo "nikla škola, a potom i crkva."

Organizacije Centar za nove medije kuda.org i Grupa za konceptualnu politiku iz Detelinare su ranije pokrenule projekat "Lokalna politika i urbana samouprava", kojim već duže vreme upozoravaju na smanjenje zelenih površina i loše uslove života u gradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: