Udovički: Rezovi ili grčki scenario

Srbiju čeka "grčki scenario", ako ne napravi radikalne promene u svim sektorima do kraja godine, izjavila je ministarka državne uprave Kori Udovički.

Izvor: B92

Sreda, 23.07.2014.

13:05

Default images

"Moraće da malo boli da ne bi kasnije mnogo više bolelo. A šta je to mnogo više - pa pogledajmo Grčku", kazala je ona novinarima u Beogradu.

Kako je objasnila, "grčki scenario" je kada država nije u stanju da finansira dugove, a dug je toliki da čitava zemlja radi samo da bi platila kamate koje sve više rastu.

"Mi kao građani moramo da razumemo da nešto što je dobro, neće doći tako što nam neko daje", rekla je ona.

Udovički je naglasila da su ranije vlade popuštale pod pritiskom i očekivanjima da im neko nešto da, i tako dovele Srbiju do toga da ima najveći budžetski deficit u Evropi, a spoljni dug se udvostruči i nastavi da raste "munjevitom brzinom".

Kako je ukazala, do radikalnih promena mora da dođe do kraja godine, jer u suprotnom Srbija neće imati poverenje donatora, globalnih finansijera, pre svega Međunarodnog monetarnog fonda s kojim Srbija mora da sklopi aranžman.

Na pitanje novinara o smenjivanju rukovodstava javnih preduzeća, ona je navela da će biti konkursa, ali se članovi Vlade još dogovaraju oko toga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: