Ajfon uvećao profit Epla

Američki tehnološki gigant Epl prijavio je skok kvartalnog profita zbog snažne tražnje ajfona, dok je u prodaji ajped tablet uređaja registrovan pad.

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.07.2014.

09:01

Default images

U tri meseca, zaključno sa 28. junom, Epl je ubeležio profit od 7,7 milijardi dolara, zahvaljujući prihodima od 37,4 milijarde dolara, koji su za 11,6 odsto viši u odnosu na isti period lani, prenela je agencija Frans pres.

Epl je u istom kvartalu prodao 35,2 miliona ajfona, za 13 odsto više u poređenju sa istim kvartalom prošle godine.

"Rekordnim prihodima u prethodnom kvartalu doprinela je snažna prodaja ajfona i mek računara", izjavio je izvršni direktor Epla, Tim Kuk, po objavljivanju izveštaja.

Kao negativne aspekte, Epl navodi pad prodaje ajpeda od 9,2 odsto, na 12,27 miliona, što su znatno lošiji podaci od očekivanih. Loša tražnja za ajped uređajima nanosi štetu prihodima, koji su takođe bili ispod prognoziranih 38 milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: