Norvežani: U Srbiji bolji uslovi

Norveška kompanija Elopak, jedan od vodećih svetskih dobavljača ambalaže za hranu, registrovala je pozitivne promene na srpskom tržištu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.07.2014.

19:37

Default images

Promene su posebno vidljive u pogledu transparentnosti na tržištu robe, kapitala i rada.

"Uslovi poslovanja u Srbiji su izuzetno dobri i stabilni, iako je Srbija u toku procesa usklađivanja propisa sa standardima Evropske unije", rekao je Milan Jandrić iz Elopaka u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Jandrić je pohvalio saradnju sa sprskim kompanijama, koje, prema njegovim rečima, često uče i unapređuju svoja znanja i veštine kroz saradnju.

"Slična je situacija i sa pojedinim predstavnicima srpske državne administracije, Poreskom upravom, Službom za bezbednost i zaštitu zdravlja na radu, Upravom za veterinu i Upravom carine grada Beograda", izjavio je Jandrić.

Kada je reč o negativnim aspektima poslovanja u Srbiji, Jandrić je naveo probleme sa prethodnim zakonom o radu, sudskim procesima, i dugotrajnom procedurom za dobijanje građevinskih i drugih dozvola.

"Negativne ili loše strane poslovne klime u Srbiji su malobrojne i retke, i kao takve ne mogu zaseniti pozitivne strane", zaključio je Jandrić.

Kompanija Elopak, osnovana 1957. godine u Norveškoj, jedan je od vodećih svetskih dobavljača ambalaža za tečne prehrambene proizvode. U vlasništvu je Ferd grupe, jedne od najvećih norveških privatnih industrijskih i finansijskih grupacija. Elopak posluje u preko 40 zemalja sveta, uključujući Srbiju, u kojoj zapošljava 53 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: