Je li Nemačka jedini glas razuma?

Nemačke firme upozorile su šefove evropskih diplomatija na eventualnu štetu koju bi mogle da im nanesu nove sankcije protiv Rusije.

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.07.2014.

13:20

Default images

"U jednom "privrednom ratu" protiv Rusije, postojali bi samo gubitnici", rekao je dnevniku "Tagešpigel" predsednik Saveza nemačkih srednjiih preduzeća Mario Oven i naglasio da bi embargo, ili slične kaznene mere protiv Rusije pogodile, pre svega, mnoge nemačke izvozno oprijentisane srednje firme.

Većina od oko 6.300 nemačkih firmi, angažovanih na ruskom tržištu, pripada malim i srednjim firmama, precizirao je Oven. Oko 98 odsto od oko 350.000 nemačkih izvoznika su srednje velike firme i privredne sankcije prema Rusiji bi, kako je ocenio, pogodile svaku četvrtu od njih.

Šefovi diplomatija zemalja članica Evropske unije sastaju se u Briselu gde bi trebalo da odluče da li će proširiti sankcije prema Rusiji, kao načinu za rešenje ukrajinske krize.

Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je da Evropska unija treba da razmotri uvođenje ekonomskih sankcija koje će teško pogoditi Rusiju. A za proširenje sankcija su i zvaničnici Amerike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: