Počinje rekonstrukcija "Stepe"

U ulici Vojvode Stepe počeli su pripremni radovi za rekonstrukciju te važne gradske saobraćajnice, saopštila je Gradska uprava grada Beograda.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 13.07.2014.

09:10

Default images

Radovi na rekonstrukciji zvanično počinju 17. jula.

Zbog radova u Ulici vojvode Stepe, od večeras, do 10. oktobra 2014. (tokom trajanja faze jedan), menja se i režim linija javnog gradskog prevoza.

Ukidaju se tramvajske linije 9, 10 i 14. Uspostavlja se autobuska linija 9A (Trg Slavija - Banjica 2). Trasa linije će biti: Trg Slavija, Bulevar oslobođenja, Baštovanska, Paunova, terminus Banjica 2. Vozila sa linije 9A će koristiti postojeća stajališta na trasi.

Uspostavlja se tramvajska linija 9L (Kalemegdan/ Donji grad/ - Slavija - Blok 45). Linija 6 (Tašmajdan - Ustanička) se pojačava sa dva vozila radnim danima, subotom i nedeljom.

Menja se trasa linije 33 (Pančevački most /Železnička stanica/- Kumodraž). Vozila sa linije 33 će saobraćati od Autokomande do Save Maškovića, umesto Ulicom vojvode Stepe, preko Bulevara oslobođenja.

Trasa linije 33 će biti: Pančevački most /Železnička stanica/ - Poenkareova - Jovana Avakumovića - Bulevar despota Stefana - Mitropolita Petra - Zdravka Čelara - Starine Novaka - Beogradska - Trg Slavija - Bulevar oslobođenja - Save Maškovića - Vojvode Stepe - Kumodraž. Na izmenjenom delu trase, vozila sa linije 33 će koristiti postojeća stajališta.

Režim rada linija JGP-a broj 18 i 39 neće se menjati do otpočinjanja radova na Autokomandi i u Ulici Triše Kaclerovića.

Radovi će se obavljati u etapama - najpre će se, od 17. jula do 10. oktobra, raditi potez od ulica Ljube Vučkovića do Save Maškovića, posle čega slede radovi od Ulice Ljube Vučkovića do Nikšićke, u periodu od 27. jula do 19. novembra.

Rekonstrukcija će obuhvatiti skoro 4,7 kilometara šina i oko 4,5 kilometara ulice, a u okviru radova, tokom ove godine biće urađena i rekonstrukcija Autokomande, odnosno samog kružnog toka, kao i okretnica tramvaja na Banjici.

Biće napravljeno 275 novih parking mesta, a posle ove rekonstrukcije biće znatno podignut kvalitet života za sve građane tog dela grada, kao i saobraćajna prohodnost za sve one koji budu prolazili ovom deonicom, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: