"Osim Zemun - Borče, sve kasni"

Svi projekti izgradnje putne infrastrukture kasne, osim gradnje mosta Zemun-Borča, kaže ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović

Izvor: Beta

Utorak, 17.06.2014.

15:10

Default images

Ona je u Skupštini Srbije rekla da je ministarstvo imenovalo ljude koji su zaduženi da identifikuju problem i realno odrede šta i gde može da se ubrza.

"Gotovo da nema projekta u Srbiji koji ne beleži kašnjenje. Negde je to delom opravdano, ali u većini slučajeva nije", rekla je Mihajlović.

Ministarka je istakla da su Koridori Srbije do sada iskoristili oko 300 miliona evra od 1,2 milijarde kredita koji su im na raspolaganju, dok Putevi Srbije nisu iskoristii oko 30 miliona evra.

Mihajlovićeva je navela i da je šteta od poplava na putevima u Srbiji oko 60 miliona evra, od čega je šteta na državnim putevima 40 miliona, a na lokalnim 20 miliona evra.

"Dogovor je da do 1. oktobra sva oštećenja budu popravljena", rekla je ona i dodala da će se raditi po priritetima.

Mihajlovićeva je kazala i da se sada radi na tome da se obezbedi nesmetan transport malina i da će se raditi na tome da se omogući da školska godina počne bez problema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: