Er Srbija na Ataturku, Turci ostaju

Dogovor između "Er Srbije“ i "Turkiš erlajnsa“ o redovnim letovima na relaciji Beograd - Istanbul konačno je postignut.

Izvor: B92

Utorak, 17.06.2014.

14:31

Default images

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije je sa Turskom dogovorio nesmetano obavljanje redovnog avio-prevoza između dve zemlje do kraja letnje sezone.

"Avio- prevozioci iz Republike Srbije i Turske, nesmetano će obavljati redovan avio-prevoz između dveju zemalja do kraja letnje sezone 2014. godine po ustanovljenom redu letenja", dogovoreno je na jučerašnjem sastanku u Istanbulu između čelnih ljudi Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije i vazduhoplovnih vlasti Turske.

Na taj način okončana je neizvesnost oko obavljanja redovnog avio-prevoza između Srbije i Turske i postignuto obostrano prihvatljivo rešenje za redovne letove Er Srbije za Tursku i Turkiš erlajnsa i Pegazus erlajnsa za Srbiju. Čarter avio-saobraćaj između Srbije i Turske obavlja se po već utvrđenom planu, bez problema.

"Zahvaljujući uspešnom dogovoru dveju vazduhoplovnih vlasti, Er Srbija se sa aerodroma " Sabiha Gugčen“, posle sedam meseci, konačno vraća na glavni aerodrom u Istambulu "Ataturk“. Saobraćaj će obavljati sa sedam letova nedeljno u zahtevanim vremenima sletanja i poletanja", saopšteno je danas.

Kako se navodi u saopštenju, takođe, turske avio – kompanije Turkiš erlajns i Pegazus erlajns koje su imale privremene dozvole do kraja juna, za letove sa najvećeg aerodroma u Srbiji "Nikola Tesla“, od 15. jula nastaviće redovan avio-saobraćaj do kraja letnje sezone, s tim da će Turkiš erlajns saobraćaj obavljati sa redukovanim brojem nedeljnih letova.

"Posle više neuspelih pokušaja avio-prevozilaca iz Srbije i Turske da se dogovore o uslovima letenja u toku letnje sezone, Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije je u koordinaciji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, preduzeo korake iz svoje nadležnosti za prevazilaženje navedenog problema i postigao dogovor koji je u interesu avio-kompanija ali pre svega u interesu putnika koji su planirali svoja putovanja i žele da ona budu bezbedna i realizovana", saopšteno je iz srpskog Direktorata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: