BG: Kreće popis, traže nelegalne

U Beogradu danas počinje akcija popisa građevinskih objekata u izgradnji, kako bi se utvrdilo da li poseduju sve dozvole, kaže gradski menadžer Goran Vesić.

Izvor: Beta

Utorak, 17.06.2014.

08:51

Default images

"Ovakva vrsta popisa nikada se nije radila, posao je veliki, ali za sedam dana ćemo tačno znati koliko se objekata gradi i da li postoje dozvole. Legalizaija treba da spreči izgradnju ilegalnih objekata, a ne da je pospešuje", kazao je Vesić za televiziju Pink.

On je objasnio da će nakon popisa objekata, u kontrolu dokumentacije zajedno s gradskim inspektorima ići i državni inspektori.

"Građevinari su do sada koristili situaciju da je za objekte do 800 kvadrata nadležna opština. Oni dobiju dozvolu na tih 800 kvadrata, pa onda ilegalno pređu tu kvadraturu i niko ih ne dira zbog nadležnosti. To je nedopustivo i to se više neće dešavati", naglasio je Vesić.

On je najavio da će rekonstrukcija Bulevara vojvode Stepe na Voždovcu početi 10. jula, i da će radovi trajati godinu dana.

Kada je u pitanju rekonstrukcija Trga Slavija, Vesić je objasnio da bi u avgustu gradska Skupština trebala da usvoji plan rekonstrukcije, a da će tender za taj posao biti raspisan do kraja godine.

Gradski menadžer je naveo i da najavljene kiše ne bi trebalo da izazovu nove poplave, ali je naglasio da se u Štabu za vanredne sitaucije prati stanje i da su svi na oprezu.

"Nema opasnosti da će biti nekih novih poplava, ali i sami znate da kanalizacija nije bas u najboljem redu, tako da moramo da budemo na oprezu", ocenio je Vesić.

On je najavio i da bi u toku ove nedelje trabalo da budu potpisani prvi donatorski ugovori sa kompanijama koje su izrazile želju da pomognu u obnovi posle poplava. Vesić je rekao da se veliki broj kompanija interesuje za pomoć u obnovi obdaništa i domova kulture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: