"Subvencije agraru i bez fiskalnog"

Udruženje poljoprivrednika "Pančevački ratari" traži promenu pravilnika o subvencijama, kako bi sredstva bila dostupna svim poljoprivrednicima.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2014.

13:30

Default images

U saopštenju se navodi da glavni problem predstavlja obaveza da registrovani poljoprivrednici, uz zahtev za subvencije, prilože fiskalne račune za ostvarenje regresa od 3.000 dinara za dizel gorivo i 3.000 dinara za veštačko đubrivo.

Kako je objašnjeno, veliki broj poljoprivrednika veštačko đubrivo preuzelo je na osnovu ugovora o proizvodnji sa zemljoradničkim zadrugama i organizatorima proizvodnje, jer su u nedostatku obrtnih sredstava bili prinuđeni na to.

Zbog toga članovi udruženja "Pančevački ratari" smatraju da pravilnik treba prilagoditi svim korisnicima, a ne samo malom broju koji su za novac kupili đubrivo i dobili fiskalni račun.

Precizira se da je potrebno pravilnik izmeniti i dopuniti tako da korisnici uz zahtev mogu da prilože i fakturu (gotovinski račun) sa otpremnicom, da bi mogli da ostvare regres (povratak sredstava) u visini od 3.000 dinara po hektaru.

Podseća se i da je velika većina poljoprivrednika, od 80 do 90 odsto, preuzela veštačko đubrivo na osnovu ugovora o proizvodnji, i ističe da će zbog toga zemljoradnici masovno tržiti izmene i dopune pravilnika da bi se ostvarilo pravo na subvencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: