Čega nema na Fejsbuku, ima u radnji

Mogu li društveni mediji da pomognu preduzećima? Reklamiranje na društvenim mrežama, malim preduzetnicima, za malo uloženog, donosi veliku korist.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2014.

10:40

Default images

Vladimir Arnautović je nedavno pokrenuo posao na internetu. Povezuje molere i one kojima je potrebno krečenje. Testirao je kojim kanalima da dođe do klijenata. Ispostavilo se da tradicionalni mediji i dalje donose više posla. Ali se i reklamiranje na društvenim mrežama pokazalo taličnim za biznis.

"Oglašavanje na društvenim mrežama nam je donelo drugu vrednost koju nije doneo štampani članak, a to je popularizacija servisa, stvaranje baze podataka naših klijenata koje redovno možemo obaveštavati o unapređenjima naših servisa", rekao je Arnautović.

Ali nije dovoljno samo da svoj posao objavite na Guglu, Fejsbuku i Tviteru.

Komunikolog Vladimir Arnautović kaže da je poenta da se iskoriste sve te mogućnosti, sa malo investicija koje se mere desetinama, pa čak i stotinama puta manje, nego u velikim medijima. "Mogu da se postignu veliki efekti na društvenim mrežama", ističe Arnautović.

Na mrežama su prijatelji, poznanici, kolege glavni resurs. Kada neko pokrene biznis oni se pretvaraju u javnost kojom se ta osoba reklamira. Ako ih nema dovoljno za reklamu, agencije će ih same pronaći. Mada, nije sve ni u brojkama.

Socijalni psiholog Nikolina Ljepava kaže da neko može da ima stranicu koja sa 100.000 lajkova, ali da interakcija sa korisnicima koji su to lajkovali bude jako niska. "Dok na stranici koja ima mnogo manje lajkova, ako je bolje targetirana, može da ima mnogo više interakcija i mnogo veće efekete", napominje Ljepava.

A efekti onlajn kanala za komuniciranje su izuzetno merljivi. Prema broju lajkova, šerova, retvitova ili klikova tačno znate koliko ljudi je videlo i koliko im se svideo vaš proizvod. A ako znate kome i kako treba da se obratite na društvenim mrežama, reklamnu kampanju nećete morati da platite ni dinar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: