Otrovali mi pčele a moram da platim

Goranu Vraneševiću iz Arilja, otrovane su pčele koje su bile na ispaši u selu Donja Kravarica kod Guče.

Izvor: B92

Sreda, 16.04.2014.

18:34

Default images

Njihov vlasnik, pored pretrpljene štete, moraće da plati i analizu uzoraka otrovanih pčela, grančica iz tretiranog voćnjaka, izlazak nadležnih na teren, a na kraju i tužbu.

Vranešević je u Donju Kravaricu odvezao 56 košnica na ispašu, ali su vlasnici obližnjih voćnjaka, koji se nalaze od 200 do 300 metara od tog mesta prskali jabuke u cvetu što je dovelo do totalnog pomora pčela.

"Komšije su prskali voće, jabuke u cvetu , u toku dana, i to od 15 časova, iako je postojala preporuka voćarima da to čine predveče kada se pčele vrate u košnicu na obostranu korist ", naveo je on danas u izjavi Tanjugu.

Prema njegovim rečima, šteta nastala samo uništenjem pčela je oko 15.000 evra.

"Kada se u obzir uzme izgubljena dobit od meda, mleča i rojeva gubitak je veći od 35.000 evra", tvrdi Vranešević.

On je posedovao ukupno 114 košnica, a od proizvodnje meda i drugih pčelinjih proizvoda izdržava porodicu sa četvoro dece.

Nakon toga slučaj je, kako kaže, prijavio policiji i veterinarskoj inspekciji, međutim, oni su zahtevali da plati naknadu od 60.000 dinara za uzorkovanje grančica iz tretiranih voćnjaka.

"Uz to se od mene traže da platim analizu otrovanih pčela iz svih košnica, izlazak nadležnih na teren, a pošto ću podneti i tužbu, imaću dodatni trošak od oko 1500 evra", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: