BoA u gubicima zbog parnica

Banka Amerike (BofA) je u prvom kvartalu evidentirala gubitak od 276 miliona dolara, u odnosu na zaradu od 1,5 milijardi dolara iz istog perioda lani.

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.04.2014.

15:00

Default images

Gubitak je posledica parničnih troškova od čak šest milijardi dolara, uključujući one na ime poravnanja sa američkim vlastima oko prodaje hipotekarnih obveznica.

Banka je u prva tri meseca 2014. ostvarila prihode od 22,8 milijardi dolara u odnosu na 23,4 milijarde iz istog kvartala 2013, prenosi agencija Frans pres.

Američki bankarski gigant izdvojio je 3,6 milijardi dolara na ime parničnih troškova u okviru poravnanja sa Federalnom agencijom za stambeno finansiranje oko prodaje hipotekarnih obveznica hipotekarnim gigantima "Fredi Mek" i "Fani Mej" uoči pucanja balona na tržištu nekretnina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: