Jumko: Otkaz predsednici ASNS

Predsednica ASNS u kompaniji Jumko Snežana Veličković izjavila je da je dobila otkaz jer njen sindikat sa Samostalnim sindikatom organizuje štrajk zaposlenih.

Izvor: Beta

Sreda, 16.04.2014.

12:47

Default images

Veličković je za agenciju Beta kazala da je to četvrti put u poslednjih nekoliko godina da joj rukovodstvo kompanije Jumko, nakon nekog štrajka, uručuje rešenje o otkazu.

Do sada je, kako je dodala, uvek vraćana na posao nakon intervencije centrale ASNS čiji je pravni tim dokazivao da nije povredila Zakon o radu.

"Radnici Jumka štrajkuju glađu u upravnoj zgradi i neće odustati dok se ne ispune naši zahtevi i dok nas ne posete prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ili vršilac funkcije ministra privrede Igor Mirović", kazala je Veličković.

Ako 1.200 radnika Jumka, firme u restrukturiranju, blokiralo je juče upravnu zgradu kompanije, a štrajkuju već više od tri meseca.

Oni zahtevaju uplatu poreza i doprinosa od 2010. godine i isplatu šest zaostalih plata, a za 22. april najavili su odlazak pešice za Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: