ENHL modernizuje pančevačku prugu

Energoprojekt Niskogradnja će na modernizaciji Pančevačke pruge angažovati u naredne tri godine 200 radnika i 120 mašina, a radovi će biti pojačani u aprilu.

Izvor: B92

Sreda, 16.04.2014.

10:50

Default images

Rusi su toj beogradskoj kompaniji prošle nedelje uplatiti i avans u iznosu od 10 odsto vrednosti ugovora, saopštile su Železnice Srbije.

Energoprojekt Niskogradnja, koja će u okviru modernizacije i elektrifikacije drugog železničkog koloseka na deonici Pančevački most - Pančevo Glavna, izvoditi zemljane radove, izgradnju zgrada i malih inženjerskih objekata.

Učešćem u ovom projektu Energoprojekt Niskogradnja se kvalifikuje da konkuriše i na drugim međunarodnim tenderima koje organizuje ruska kompanija "RZZD Internešnl", zajednička je ocena Energoprojekt - Niskogradnje i "RZZD Internešnl", koja je zadužena za realizaciju ruskog kredita od 800 miliona dolara za modernizaciju srpskih železnica.

Modernizacija pančevačke pruge jedan je od pet projekata modernizacije srpskih železnica, koji se finansira iz ruskog državnog kredita.

Nakon završenih tenderskih procedura, sredinom marta "RZZD Internešnl" i Energoprojekt Niskogradnja potpisali su podizvođački ugovor vredan 16 miliona dolara, a Rusi su ovoj beogradskoj kompaniji prošle nedelje uplatiti i avans u iznosu od 10 odsto vrednosti ugovora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: