Simonović: Barska pruga rentabilna

Pruga Beograd-Bar jedna je od rentabilnijih pruga srpske železnice u putničkom saobraćaju a red vožnje upotpunjen je "radničkim vozovima", kaže Simonović.

Izvor: B92

Petak, 11.04.2014.

15:48

Default images

Dragoljub Simonović generalni direktor Železnice Srbije je posle najave početka letnje turističke sezone na "Sarganskoj osmici" u Mokroj Gori rekao da je ove godine red vožnje na "barskoj pruzi" prilagođen potrebama radnika i privrede uvođenjem polazaka u skladu sa zahtevima lokalnih samouprava.

On je dodao da na "barskoj pruzi" neće doći do smanjenja broja polazaka, već da problem predstavlja nedostatak vagona kako bi se
zadovoljio kvalitet putovanja barskim vozom koji je pre dvadeset godina imao po sedamanest a danas pet, šest vagona.

Simonović je rekao su "Železnice Srbije" uputile zahtev za kreditnu liniju i nabavku 20 do 30 polovnih vagona kako bi premostile ovu
sezonu do dolaska 60 novih vozova koji imaju evropski kvalitet u januaru iduće godine.

Generalni direktor "Železnice Srbije" je podsetio da je barska pruga 40 godina zapostavljana i da je "pala" na 30 odsto od projektovane
brzine, ali da je i dalje rentabilna.

On je naveo da će na srpskim železnicama ove godine biti šest-sedam gradilišta i da se trenutno radi projektna dokumentacija na
građevinskoj i telekomunikacionoj modernizaciji deonice Resnik-Vrdnica u vrednosti 250 miliona evra.

Generalni direktor Železnice Srbije je rekao da se trenutno radi pruga Beograd-Pančevo i da je u fazi završetka kuvajtski kredit za stanicu "Prokop" u Beogradu.

Radi se dokumentacija za prugu Stara-Pazova - Novi Sad, a potpisan ankes ugovora ruskog krerdita za deonice Ruma-Golubinci, Mladenovac-Sopot, Mala Krsna-Velika Plana, Jajinci-Mala Krsna, Resnik -Vrdnica, rekao je Simonović i dodao da se radi i razrada modrnizacije pruge Beograd-Subotica iz kineskih sredstava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: