Radnici Krušika na minimalcu

Odlukom novog menadžmenta sa Mladenom Petkovićem (35) na čelu, zaposleni u valjevskoj Holding korporaciji Krušik primaće minimalne zarade.

Izvor: Beta

Petak, 21.02.2014.

20:14

Default images

Kako su danas prenelei lokalni mediji, ta mera je bila iznuđena zbog krize u kojoj se kompanija nalazi, a sindikalci su pristali da potpišu novi kolektivni ugovor uz uslov da "minimala" traje od šest meseci do godinu dana.

Otpuštanja radnika neće biti, ali je direktor Petković "sve one koji ispunjavaju uslove za penziju" pozvao da to pravo iskoriste.

Ukupne obaveze Krušika iznose 4,4 milijarde dinara, a gubitak u 2013. je gotovo milijardu dinara. Račun firma blokiran je od novembra 2011. godine.

Petković je najavio osavremenjavanje postojećeg proizvodnog programa namenske industrije, razvoj raketnog programa, kao i veće prisustvo Krušika na tržištu civilnih proizvodnih programa.

U 2014. bi, posle dužeg vremena, mogla da bude obnovljena proizvodnja protivgradnih raketa i njihovih lansera, a plan je i da se započne investiciono ulaganje u novu kapislanu. To podrazumeva i promenu strukture zaposlenih uz povećanje broja proizvodnih radnika, kojih je trenutno 515 od 1.264 zaposlena.

Mladen Petković je umesto Jovana Davidovića postavljen 3. januara, a prethodno je, kao predstavnik JP Jugoimport SDPR, izvesno vreme vodio Kovački centar, koji je lociran u Krušikovom krugu, a odnos kapitala je 51:49 za SDPR.

SDPR planira ulaganja u Kovački centar, koji će biti "servis" odbrambene indutrije Srbije, što će dovesti do promene odnosa kapitala na 78:22 odsto za Jugoimport.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: