Radnici vape: Otvorite Zelenkadu

Radnici hotela Zelenkada održali su protestni skup sa koga su poručili Vladi i Agenciji za privatizaciju da žele da rade i da očekuju da se njihov problem reši.

Izvor: Tanjug

Petak, 21.02.2014.

14:49

Default images

Hotel Zelenkada na Zlatiboru je već pet godina u restruktuiranju i zatvoren je od sredine prošle godine.

"Duguje nam se 30 plata, nemamo overene zdravstvene knjižice, a radni staž nam nije povezan od 2008. godine. Smatramo da hotel može sutra da počne da radi i prihoduje", kaže radnik Zelenkade Milan Milojević.

Hotel Zelenkada je bio u vlasništvu Pošte Srbije .Privatizovan je 2008.godine,a ugovor o privatizaciji raskinut je u januaru 2010.godine. Dok je radio hotel je bio kategorisan sa četiri zvezdice i zapošljavao je 120 radnika.

Danas je u Zelenkadi zaposleno samo 16 radnika koji su dolazili na posao do 23. decembra prošle godine, kada je hotelu isključena struja zbog nagomilanih dugova.

Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor po rečima direktora Arsena đurića više puta su pokušavali nadležnima da ukažu na ovaj problem, ali rešenje još nije pronađeno.

“Interes i države i Zlatibora je da hotel radi. Potencijalni kupac će se lakše naći ako objekat proradi. Hotel je očuvan i mogao bi odmah da počne sa radom. Interes Zlatibora kao turističke destinacije nije da ovakav jedan hotel koji je na atraktivnoj lokaciji stoji zatvoren”, rekao je Đurić.

Hotel Zelenkada ima kapacitet od 130 ležajeva, a u vlasništvu hotela je i devet hektara zemljišta na samom ulasku na Zlatibor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: