"Ugovor s Etihadom uskoro javan"

Ugovor sa Etihadom biće obelodanjen posle sednice Nadzornog odbora Er Srbije, izjavila je nosilac liste SNS za beogradske izbore Zorana Mihajlović.

Izvor: Tanjug

Petak, 21.02.2014.

13:25

Default images

"Kada se završi sednica Nadzornog odbora, svi građani će moći da vide sve što je bilo potpisano u vezi sa Jatom i Etihadom", rekla je Mihajlović na tribini Istinomera pod nazivom "Da se ne lažemo".

Govoreći o planovima koje će SNS sprovesti ukoliko pobedi na beogradskim izborima, Mihajlović je naglasila da je SNS uvek sve radila transparentno, pa će tako biti i sa drugim projektima uključujući i Beograd na vodi.

"Uvek će se sve videti na vreme. Kada je reč o projektu Beograd na vodi, realizovaćemo fazu po fazu, uz velike projekte, ići će i mali, a prva faza će koštati 200 miliona evra", rekla je Mihajlović, koja je i potpredsednica SNS.

Ona je zaključila da je to novac koji neće platiti Beograđani.

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Siništa Mali je ranije najavio da će sednica Nadzornog odbora Er Srbije biti održana 25. ili 26. februara na čijem dnevnom redu treba da bude upoznavanje sa detaljima ugovora sa Etihadom.

Vlada Srbije je 1. avgusta prošle godine potpisala sa Etihad ervejzom sporazum o strateškom partnerstvu kojim je kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata postala vlasnik 49 odsto kapitala srpske avikompanije i na osnovu kojeg je Jat promenio ime u Er Srbija.

Ugovorom su se vlada i Etihad obavezali da obezbede po 40 miliona dolara za kapital Er Srbije, i pored toga dodatnu deonicarsku pozajmicu od po 60 miliona dolara da bi se zadovoljile potrebe za operativnim kapitalom i podržao razvoj mreže Er Srbije.

Er Srbija je počela zvanično da radi 26. oktobra, otvaranjem linije na relaciji Beograd - Abu Dabi.

Bivši ministar privrede Saša Radulović ranije je izjavio da su ugovori sa arapskom kompanijom Etihad i delovi ugovora sa italijanskim Fijatom, koje je Vlada Srbije proglasila tajnim, štetni za Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: