Beograd dobra kongresna destinacija

Regionalni magazin Kongres, koji je ocenjivao najbolje kongresne destinacije u regiji, rangirao je Beograd na sedmo mesto među 34 grada u jugoistočnoj Evropi.

Izvor: B92

Utorak, 14.01.2014.

21:19

Default images

magazin je ocenio da je prestonica Srbije najviše napredovala zbog investicija i poboljšanja ove vrste usluga.

Kongres Magazin, jedan od vodećih komunikacijskih medija u području kongresne industrije jugoistočne Europe, ocenio je da su na vrhu liste Prag, Budimpešta i Dubrovnik.

Svake godine taj magazin bira najbolje kongresne destinacije u regiji u sklopu čega su za prošlu godinu ocijenjivali, pregledali i analizirali 34 destinacije po više kriterijuma.

Kao dodatni kriterijum uzete su u obzir i ovogodišnje klasifikacije pojedinih gradova na lestvici IČA (ICountry and City Rankings 2012), kao i Mercereva globalna lestvica kvaliteta života u nekim većim gradovima.

Gradovi su bili podeljeni u dve kategorije - veliki i srednji (s više od 150.000 stanovnika) i manji gradovi (manje od 150.000 stanovnika).

Među velikim gradovima na prvim mestima nema iznenađenja, tako da su vodeći i dalje Prag i Budimpešta, a najviše je napredovao Beograd koji je, zbog investicija i poboljšanja dostupnosti, završio na sedmom mestu, preneo je portal Seebiz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: