Štrajk u Šabačkoj mlekari

Radnici Šabačke mlekare, dela sistema Farmakom MB Miroslava Bogićevića, nastavili su štrajk i prestali su da primaju mleko poljoprivrednih proizvođača.

Izvor: Beta

Utorak, 14.01.2014.

15:25

Default images

Radnici koji su od 13. januara u štrajku, njih 300 od oko 500 zaposlenih, zahtevaju isplatu zaostalih zarada, regres za protekle dve godine i isplatu stipendija deci radnika koja studiraju. Radnici koji protestuju noć su proveli u krugu fabrike.

Prema rečima predsednika sindikata Ljubana Zzivanovića, protest radnika Šabačke mlekare će biti nastavljen do početka isplate septembarske plate.

"Naš prvi uslov je isplata septembarske zarade iz 2013. godine i tek tada ćemo pregovarati o načinu isplate svih potraživanja. Jedan od uslova je i obećanje da radnici u štrajku neće biti otpušteni", rekao je Živanović i dodao da očekuje da će protest podržati i proizvođači mleka kojima se takođe duguje.

On je naglasio da je Šabačka mlekara poslednja četiri meseca preradu mleka prepolovila, sa 250 na 130 tona mleka dnevno.

Ta mlekara ima preko 4.000 kooperanata, a trećina proizvodnje izvozi se na tržišta Rusije, Amerike, Kazahstana, Ukrajine, Azerbejdžana, Litvanije, Švedske i zemalja u okruženju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: