Tramp želi ili MUP ili Generalštab

Članovi delegacije američke organizacije Tramp kažu da žele da grade hotel na mestu bombardovanih zgrada Generalštaba ili MUP-a Srbije u Kneza Miloša.

Izvor: Tanjug

Utorak, 14.01.2014.

12:37

Default images

Američka organizacija Tramp zainteresovana je za izgradnju hotela s pet zvezdica u Beogradu i "pogledala je" bombardovane zgrade Generalštaba ili MUP-a Srbije u Ulici kneza Miloša, izjavio je Tanjugu izvršni direktor (CEO) partnerske organizacije Sapir Rotem Rozen.

"Zamisao je da se sa jedne strane napravi uspešan posao, a sa druge da to bude i nešto za narod Srbije", rekao je Rozen, član delegacije Trampa, koja je juče razgovarala s premijerom Srbije Ivicom Dačićem.

Rotem je rekao da žele da pokažu ljudima u Srbiji da te organizacije ne samo da "stvaraju i grade, već i obnavljaju".

Krajem nedelje delegacija se vraća u SAD, gde će, početkom naredne nedelje, kako je rekao Rotem, razgovarati sa američkim biznismenom Donaldom Trampom, vlasnikom organizacije Tramp, kao i ostalim "donosiocima odluka", o investicijama.

Rotem je istakao da su članovi delegacije veoma zadovoljni onim što su videli u Srbiji i posebno izdvojio veoma jaka dva prirodna resursa:"ljudski - jer su ljudi veoma pametni i srdačni, a drugi je dobar položaj Srbije u Evropi - centralni i strateški.

Na pitanje kakav hotel žele da izgrade u Beogradu, on je istakao da jedino i razmatraju izgradnju luksuznih hotele sa pet zvezdica i da Srbija ima lokaciju za to.

"Mi stalno proveravamo investicije i mogu da govorim u ime naše organizacije - Sapiro i mi investiramo širom sveta i kada su naše kolege u SAD čule da dolazimo u Srbiju, svi su pokazali veliko interesovanje i pitali nas da ih obavestimo kada se vratimo, o mogućnostima i prilikama u zemlji", naveo je Rotem.

"Ali hajde da prvo počnemo sa hotelom", dodao je on.
Izaslanik Ambasade Srbije u SAD Saša Boljanoviæ, Aleks Sapir i Rotem Rozen (Tanjug)
Delegacija je, dodao je, veoma dobro primljena, a premijer Dačić je "zaista jedinstvena ličnost i veoma srdačan domaćin". Veoma im je važno, kaže, prijateljsko okruženje kada se odlučuju za investicije van SAD.

Tramp i Sapir partenerske organizacije koje su jedan od najvećih vlasnika nekretnina na Menhetnu.

Donald Tramp i Dačić krajem novembra prošle godine sastali u Njujorku, kao i u hotelu "Tramp Soho", koji je jedan od najboljih hotela u SAD.

"Razgovarali smo o mogućnostima da dođem u Srbiju i istražimo mogućnosti u investiranje hotela ovde i došli smo i prilično nam se sviđa ono što smo videli", dodao je Rotem.

Vlada je juče saopštila da organizacija koju predvodi američki biznismen i investitor Donald Tramp namerava da u Beogradu sagradi ekskluzivni hotel, s pet zvezdica, u okviru kojeg bi se nalazile kongresne dvorane i kapaciteti za sajamske manifestacije.

U Udruženju hotelijera Srbije rekli su za "Novosti" da pozdravljaju izgradnju hotela Donalda Trampa u Beogradu, kao i da bi to, kako kažu privukao i druge investitore.

Pored Trampovog hotela, u Ulici kneza Miloša bi u narednim godinama trebalo da nikne još jedan hotelsko-komercijalni kompleks. Izraelska kompanija "Plaza centers" planira da izgradi tržni centar, hotel s pet zvezdica i poslovnu kulu na mestu bombardovane zgrade Saveznog MUP-a koju je 2007. godine kupila za 29,1 milion evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: