Subotica: Niče hala za Svarovski

U privrednoj zoni Mali Bajmok počela je priprema terena za izgradnju proizvodne hale austrijske kompanije Svarovski, piše portal gradsubotica.co.rs.

Izvor: gradsubotica.co.rs

Utorak, 14.01.2014.

10:17

Default images

Kako navodi ovaj portal, prijatni prolećni dani u januaru pokrenuli su mehanizaciju "SBM gradnje" na pomenutoj lokaciji.

Prve najave o izgradnji ostvarene su novebra 2011. godine kada je tadašnje Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja izašlo u javnost sa prvim informacijama vezanim za ovu investiciju.

Ugovor između Grada Subotice, Republike Srbije i predstavnika kompanije Svarovski, potpisan je proleća 2012. godine kada je najavljena investicija u vrednosti od 21 milion evra.

Kompanija planira da u prvoj fazi uloži 15 miliona evra i počne osnovnu proizvodnju, koja obuhvata proces obrade, spajanja i pakovanja kristala, koji će kompletno biti namenjeni izvozu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: