Još se ne zna vrednost akcija EPS-a

Vrednost akcija EPS-a biće poznata tek nakon što se utvrde podaci o poslovanju tog preduzeća, njegov kapital i broj građana koji će ih dobiti, kažu u Berzi.

Izvor: RTS

Utorak, 14.01.2014.

09:28

Default images

Direktorka Beogradske berze Gordana Dostanić izjavila je da će vrednost akcija Elektroprivrede Srbije biti poznata nakon što se utvrde podaci o poslovanju preduzeća iz prethodne godine i njegov kapital, kao i broj građana koji će ih dobiti.

"Pretpostavljam da će se sačekati završni računi i po podacima od kraja prošle godine utvrditi vrednost EPS-a. S druge strane, znamo koliki broj građana koji nisu radili u EPS ima pravo na akcije, ali ima određeni broj građana koji su radili u EPS i kolač se deli na njih", rekla je Dostanićeva za RTS.

Ona je, komenarišući navode medija da se vrednost paketa akcija koje bi 4,8 miliona građana moglo da dobije od EPS kreće od 42 do 165 evra, rekla da je još rano da se utvrdi cena akcija.

Dostanićeva je dodala da očekuje da u narednim danima izađu podaci o vrednosti imovine EPS-a, nakon čega će se, kako je navela, pažljivije utvrditi vrednost akcija.

Direktorka Beogradske berze napomenula je i da je EPS kompleksno preduzeće i da je pitanje kojom imovinom će raspolagati akcionarsko društvo.

"To je još nepoznanica i rano je da se utvrdi cena akcija", rekla je Dostanićeva.

Govoreći o poslovanju Beogradske berze u prethodnoj godini, Dostanićeva je rekla da je berza imala promet od 220 miliona evra, što je malo bolji rezultat od 2012. godine, da se "statistički ne može požaliti na promet", ali da to "nije nešto za veliko radovanje".

Beogradski list "Blic" objavio je prošle nedelje da bi 4,8 miliona građana za tri meseca trebalo da dobije po nešto više od 10.000 dinara u akcijama Elektroprivrede Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: