Valjevci bez brige: Beovoz isti

Valjevci će od danas kartu u Beovozu od Valjeva do Beograda ponovo plaćati 200 dinara, saopšteno je iz Gradske uprave.

Izvor: B92

Petak, 03.01.2014.

14:39

Default images

Dogovor je sa rukovodstvom Železnica Srbije danas postigao predsednik Gradske skupštine Mihailo Jokić sprovodeći zaključak odbornika sa poslednje sednice lokalnog parlamenta 27. decembra 2013. godine.

Od godišnje promene reda vožnje Železnica Srbije, 15. decembra 2013. karta za putnički voz na relaciji Valjevo-Beograd iznosila je 370 dinara.

Gradska uprava će refundirati deo troškova prevoza Beovozom kako bi se "očuvao standard studenata", koji su bili najčešći putnici na jednoj od najrentabilnijih linija, kada je u pitanju broj putnika. Ugovor sa Železnicama Srbije biće sklopljen posle 20. januara.

Beovoz je uveden 2009. u vreme lokalne vlasti Nove Srbije (NS), kada je ministar saobraćaja bio lider te stranke Velimir Ilić. Pre toga Beovoz je saobraćao do Lazarevca, a potom do Lajkovca.

Cena autobuskog prevoza iz Valjeva do Beograda gotovo je tri puta veća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: