Kazne za lošu struju i gas

Agencija za energetiku usvojila je Pravila o praćenju tehničkih i komercijalnih pokazatelja i regulisanja kvaliteta isporuke električne energije i gasa.

Izvor: B92

Petak, 03.01.2014.

14:12

Default images

To će omogućiti uspostavljenje standarda kvaliteta isporuke tih energenata i kazne za one koji ne ispunjavaju predviđene standarde kvaliteta.

Ovim pravilima, usvojenim 31. decembra u skladu sa Zakonom o energetici, uspostavljaju se okviri za prikupljanje podataka o kvalitetu isporuke i snabdevanja na sistematičan i ujednačen način u sektoru električne energije, gde iskustvo u prikupljanju ove vrste podataka već postoji, tako i u sektoru prirodnog gasa gde će to prvi put biti primenjeno.

Prikupljanje podataka će se sprovoditi na godišnjem nivou, a za određene podatke i u intervalima kraćim od godinu dana, kako bi se omogućilo praćenje kvaliteta isporuke i snabdevanja električnom energijom i prirodnim gasom tokom godine, saopštila je Agencija za energetiku.

Agencija će na kraju godine, na osnovu prikupljenih podataka sačiniti godišnji izveštaj, koji će biti uporediv, kako po godinama za jednog energetskog subjekta, tako i međusobno po energetskim subjektima koji obavljaju istu energetsku delatnost.

Agencija će izveštaje i analizu dostavljenih podataka objavljivati na svojoj internet stranici.

Ovi podaci će omogućiti Agenciji da naknadno definiše potreban nivo kvaliteta, uspostavi standarde kvaliteta isporuke i snabdevanja i da odredi iznose za eventualne kazne i kompenzacione naknade, u slučajevima kada nisu ispunjeni standardi kvaliteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: