Radulović pozvao Italijane da ulažu

Ministar Saša Radulović pozvao je italijanske privrednike i investitore, kao i članove Komore italijansko-srpske komore da se uključe u programe Vlade Srbije.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.11.2013.

21:39

Default images

Ministar je pozvao privrednike i da učestvuju u privatizaciji 153 preduzeća koja su u restruktuiranju i na taj način pomognu razvoju srpske privrede.

Na ceremoniji dodele godišnje nagrade Komore italijansko-srpskih privrednika "G.M. Leonardi" firmi "SIM Industry service" D.O.O., Radulović je istakao da očekuje da se što više italijanskih kompanija, kako one koje već posluju u Srbiji, tako i one iz matične države, uključe u privredne tokove naše zemlje i investiraju, jer će to biti dragoceno za Srbiju na putu ka EU, kako bi pospešili privredni razvoj i otvorili nova radna mesta.

Radulović je podsetio da se spisak pomenutih preduzeća već nalazi na sajtu Ministarstva privrede.

"Poziv je otvoren, očekujemo da ćemo do kraja godine srediti unutrašnje stanje u tim preduzećima, napraviti čiste bilanse, kako bi investitori mogli da dođu", rekao je Radulović.

Ambasador Italije u Beogradu Đuzepe Manco istakao je 2013. godina rekordna po visini spoljnotrgovinske razmene Srbije i Italije koja je ižnosila oko dve milijarde evra, a sve je počelo sa investicijiom Fijata koji je danas najveći srpski izvoznik.

Danas u Srbiji posluje više od 500 italijanskih firmi, u velikom broju privrednih grana, i zapošljavaju više od 20.000 radnika, čime daju značajni doprinos zapošljavanju, naveo je Manco.

Manco je, ne krijući zadovoljstvo, najavio da je italijansko-srpska komora privrednika zvanično najveća asocijacija stranih privrednika u Srbiji sa 222 člana.

"Šta nam je sledeći cilj? To je Evropa", naglasio je italijanski diplomata i nagovestio da će jedan od najznačajnijioj sastanaka za pridruživanje Srbije u EU biti održan sledeće nedelje u Briselu.

Svečanosti su prisustvovali i ministar poljoprivrede Dragan Glamočić i vršilac dužnosti direktora Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) Vladimir Milenković, kome je ovo prvo pojavljivanje u javnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: