Pušten u saobraćaj "Ibrahim Rugova"

Poslednja deonica auto-puta "Ibrahim Rugova" koji spaja Kosovo i Albaniju, završena je danas uključivanjem rasvete kod sela Mazgit, nedaleko od Prištine.

Izvor: B92

Utorak, 26.11.2013.

19:50

Default images

Ta deonica auto-puta biće puštena u saobraćaj sutra ujutro.

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga je rekla u govoru da je auto-put dokaz da je Kosovo spremno da sopstvenim snagama čini velika dela koja olakšavaju komuniciranje, podstiču saradnju i povezuju zemlje i omogućavaju slobodno kretanja ljudi i robe.

"Auto-put je veličanstveno delo koje nas doživotno međusobno povezuje, omogućava nam da slobodno i bez prepreka komuniciramo, da razmenjujemo robu i koristimo sve naše resurse za razvoj i blagostanje našeg naroda", kazala je ona.

Jahjaga je ponovila da Kosovo gradi "državu ravnopravnih građana i sveobuhvatnu državu".

"Gradimo državu gde će se sloboda svakog građana poštovati, ceniti i unapređivati, u kojoj su zakon i Ustav osnova njene izgradnje, i
gde su odgovornost i obaveze za državu jednake za sve"
, kazala je kosovska predsednica.

Premijer Kosova Hašim Tači je ocenio da je uspešno završena izgradnja jednog od najvećih projekata i najavio da će uskoro početi novi, aludirajući na početak izgradnje auto-puta Priština-General Janković.

Auto-put ka Albaniji je ukupne širine 28 metara, sa četiri trake u svakom smeru širine po 3,7 metra i po dve pomoćne trake od 3 metra, uz zeleni pojas u sredini od četiri metra.

Prosečna projektovana brzina je 120 kilometra na sat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: